ID9: 32aftxt (32-aloldal-fenn-text)
2020. március 28. | szombat | Gedeon, Johanna nevenapja
ID7: 22af270 (22-aloldal-fenn-270)
 
ID2: 12af468 (12-aloldal-fenn-468)
 
ID15: 45ajf234 (45-aloldal-jobb-fenn-234)
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
ID35: 10f234x90 ()
Adverticum banner
ID25: 52abf120x240 (52-aloldal-bal-felso-120x240)
ID26: 55abk120x240 (55-aloldal-bal-kozep-120x240)
 
Oldal.info


ID29: 62abl120x120 (62-aloldal-bal-lenn-120x120)
ID27: 57ba120x240 (57-bal-legalul-120x240 )
 
 
Kapcsolatok
Barney's American Diner Győr
Rockin’ Rockcats
The Stinky Rodders
Kapcsolódó események
2. Rockabilly Parking
[2018. június 2.
szombat 12:00]

Ezek a fiúk Győrbe varázsolják Amerikát! 

Különleges esemény lesz most szombaton Győrben. Másodszor rendezik meg a Rockabilly Parking ingyenes találkozót, ahol amerikai autók, zene és Black Jack´s-es srácok is jelen lesznek. Na de kik is ezek a különleges fazonok? Erről beszélgettünk Galambbal, a klub elnökével és az egyik szervezővel, Dokival.

Adverticum banner helye

– Emlegetünk titeket, látjuk a logótokat a plakátokon, na meg a felvarróitokat is. Na de mégis mi az a Black Jack’s Rockabilly Club?
– Egy nemzetközi klub, amit már több mint 25 éve alapítottak Svájcban. Jelen van több európai országban, a magyar chapter idén ünnepli 10. évfordulóját. A rockabilly egy zene, egy stílus, egy életérzés, ami Magyarországon, de egész Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A Klub célja, hogy ezt a kultúrát ápolja, tovább népszerűsítse.

– Ismerlek titeket régóta, de mégis kik tartozhatnak közétek?
– A klub olyan embereket tömörít, akik tenni akarnak a rock & roll és a rockabilly európai jelenéért és jövőjéért, maradandót akarnak alkotni a jövő rockabilly generációjának. Aki csatlakozni akar a klubhoz, az biztosan megtalálja módját. Mondjuk kezdjen el velünk beszélgetni :)

– S mi van a lányokkal, ők csak kísérők lehetnek?
– A csajokat nagyon szeretjük magunk mellet, illetve ebben a stílusban tudni, hiszen gyönyörűek a pin-up lányok. A Klubba nők nem léphetnek be, de sok hölgy supporterünk (támogatónk – a szerk.) is van a férfiak mellett, akik velünk tartanak, ugyan azt képviselik, mint mi és segítik munkásságunkat.

– A rockabilly szeretete köt titeket össze. Mit adott nektek ez a műfaj, miben változtatta meg az életetek, a mindennapjaitokat?
– Ez nem csak egy zene. Ez életérzés, stílus. Mi nem csak hétvégente, hanem hétköznap is belőtt séróval, jampiként járunk az utcán. Hasonlóan működünk, mint egy motoros club, de nálunk nem a motor kötelező, hanem a rock & roll szeretete. Persze vannak, akiknek ez még elég fura, de a bulikban már egyre többen ismernek meg minket és barátként, jó ismerősökként üdvözölnek.

– A külsőségeket hogy próbáljátok fenntartani? Azért ezek a cuccok nem minden sarkon beszerezhetők...
– A klub tagjai külsőségekben is hozzák a stílusjegyeket. Azon kívül, hogy mellényt hordunk Colorral (logónkkal) a hátunkon, ami a klubélet elengedhetetlen része és ismertető jele, a jampik más kiegészítőkből is felismerhetőek. Például ocelot mintás ruhák, magas talpú creeperek, greaser és pomp hajak, felhajtott szárú farmer és még sorolhatnánk. Szerencsére a mai világban ezek a ruhák, cipők, hajformázók már külföldről elég könnyen beszerezhetők. De vannak hazai kereskedők, gyártók, akiktől lehet vásárolni ilyen ruhákat, kiegészítőket, illetve működik egy csoport a közösségi oldalon, ahol a hasonló érdeklődésű srácok, lányok egymás közt adják, veszik a holmikat. Akinek az élete a stílus, az megoldja, hogy tényleg meglegyenek a külsőségek is.

– Minden világos, már csak azt kellene tisztázni, hogy ti hogy jutottatok el a rockabilly őrülethez?
– A történelem miatt itthon nem nagyon van gyökere a műfajnak, ezért elég változatos utak vannak. Valaki már a Hungária idején beleszerelmesedett a stílusba és jugoszláv lemezeken hozta be a nyugati ritmust. Valaki a szüleitől, rokonaitól kapta meg gyerekként. És olyan is előfordul, aki más szubkultúrából jött és itt találta meg az igazán neki való stílust. De az 50-es évek rock & roll-ján vagy akár boogie-woogie-n keresztül is vezethet az út. Sokaknak megvan a maga története is, lehetne mesélni eleget.

– Ez így rendben is van de áruljátok el, miért lehet imádni ezt a műfajt s miért lenne jó, ha egyre többen megszeretnék?
– A zene fantasztikus, lányoknak, fiúknak egyaránt beindul a lába az ördögi ritmusokra. Sok embert vonz a táncolható zene, a jó hangulat. A csajok is szeretnek csinosan felöltözni és kisminkelni magukat gyönyörű pin-up stílusba és rázzák a táncot kifulladásig.

– Milyen helyzetben van most a Black Jack’s, a rockabilly? Mondjuk mire lenne szükségetek?
– Köszönjük szépen, Győrben és Budapesten is jól vagyunk. Célegyenesbe ért a 2. Rockabilly Parking, amit szombaton Győrben a Barney’s American Diner parkolójában rendezünk. Közben pedig ezerrel folyik a budapesti, október 6-ai, a Black Jack’s Rockabilly Club Hungary 10 éves jubileumi bulijának szervezése, ahol világhírű zenekarok fognak fellépni. Olyanok, mint a Mystery Gang, a Crazy Cavan és a Gorilla. Szponzorokra, támogatókra mindig szükség van...

– Említettétek a második Rockabilly Parking-ot. Mi ezzel a cél, mire lehet számítani, s miért menjünk el?
– A 2. Rockabilly Parking-on amellett, hogy csodás amerikai verdákat láthatsz és ehetsz egy jó hamburgert, még jó zene is lesz. A The Stinky Rodders zenekar pedig garantáltan táncra perdíti a közönséget. Ez ilyen formában egyedülálló Magyarországon, egy olyan élmény, amit a legtöbben itthon csak filmekben láttak. Egy Diner parkolójában, amcsi kocsik sorakoznak és élőben szól az 50-es évek USA zenéje. Úgy érezzük, ezen a délutánon kicsit elhozzuk Győrbe Amerikát. A koncert szüneteiben lesz boogie-woogie táncbemutató és tombola is értékes nyereményekkel, amelyeket támogatóink ajánlottak fel.

– Az elsőnek milyen volt a fogadtatása?
– A tavalyi Rockabilly Parkingot hagyományteremtő céllal rendeztük meg. Ez a Black Jack’s Rockabilly Club Hungary és a Barney's American Diner Győr csapata egymásra találásával jött az ötlet, hogy mi lenne ha... Az lett, hogy már az első alkalommal jóval a várt érdeklődés fölött volt az autók, motorok és a látogatók száma is és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Már az idei Parkingra is jelezték részvételüket felvidéki és osztrák autósok is és barátaink, a győri Harley-sok a HOG Four Rivers Chapter Hungary.

– Kiket vártok a rendezvényre?
– Kicsiket és nagyokat egyaránt, ez egy délutáni program. Déltől várjuk az autókat, motorokat, 15 órától a The Stinky Rodders csap a húrok közé. Aki szeretné, igazi amerikai ételeket is ehet. Tehát szívesen várjuk azokat, akik szeretik a jó kocsikat, a jó hamburgert, a jó zenét, a tombolát, szívesen táncolnak vagy csak kíváncsiak, hogy mi az a rockabilly.

– A zenekarokról is szóljatok pár szót azért ha lehet!
– Az eseménynek délután 6-kor nem lesz teljesen vége. 21 órától a Dongóban kezdetét veszi a Rockabilly Parking after party a Rockin’ Rockcats-el. Ők sokak számára már ismerősek lehetnek, hiszen már régi visszatérők Győrbe. Hatvanból érkeznek hozzánk, míg a délután játszó barátaink a The Stinky Rodders szekszárdi zenekar. Két éve októberben a két banda egymás után lépett fel nálunk és fergeteges, hatalmas visszhangú bulit csaptak.

– Havassy Anna Katalin –
Fotó: Bögi Tamás

[2018.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
Ír/skót népzene-ISLAND zenekar zenekar [2020.02.28.]
apróhirdetés
ID38: 73aab300x250 (73-aloldal-alul-bal-300x250)
ID39: 74aaj300x250 (74-aloldal-alul-jobb-300x250)
ID4: 14al468 (14-aloldal-lenn-468)
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
ID31: 64akl120x120 (64-aloldal-kozep-lenn-120x120)
Adverticum banner helye
ID10: 40mf234 (40-mindenoldal_fenn_234x200 spec banner)
ID16: 46ajk234 (46-aloldal-jobb-kozep-234)

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

ID17: 47ajl234 (47-aloldal-jobb-lenn-234)
Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még
ID17: 47ajl234 (47-aloldal-jobb-lenn-234)
ID18: 48aja234 (48-aloldal-jobb-alul-234)
ID19: 491aja234 (491-aloldal-jobb-alul-234)
ID20: 492aja234x200 (492-aloldal-jobb-alul-234)
google analitics kód helye