ID9: 32aftxt (32-aloldal-fenn-text)
2019. december 8. | vasárnap | Mária nevenapja
ID7: 22af270 (22-aloldal-fenn-270)
 
ID2: 12af468 (12-aloldal-fenn-468)
 
ID15: 45ajf234 (45-aloldal-jobb-fenn-234)
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
ID35: 10f234x90 ()
Adverticum banner
ID25: 52abf120x240 (52-aloldal-bal-felso-120x240)
ID26: 55abk120x240 (55-aloldal-bal-kozep-120x240)
 
Oldal.info


ID29: 62abl120x120 (62-aloldal-bal-lenn-120x120)
ID27: 57ba120x240 (57-bal-legalul-120x240 )
 
 
Kapcsolódó cikkek
3 dal, amire Jáksó László beindul - videóval
Jamie Winchester ingyen mutatott be...
Képekben! Jöttek, láttak, győztek... - Spamalot a Madách Színházban
Anastacia csillagként ragyogott a SYMA csarnokban
Képekben! Karthago az Arénában: "Ha már egyszer jubileum... hát legyen ünnep a javából
Kő és rock, avagy Zenei Napok Fehérváron - képes beszámoló
Kapcsolatok
De Phazz
Legnépszerűbb csengőhangok

De Phazz-varázslat a Millenárison

Nagy örömünkre a De Phazz újra és újra ellátogat hazánkba, és mindig rendesen elvarázsolja a közönségét. Ezúttal a Millenárison – a Modern Art Orchestrával kiegészülve - adtak teltházas koncertet.

Adverticum banner helye

A német formáció állandó énekesei, Karl Frierson és Pat Appleton zenésztársaikkal együtt kifinomult érzékkel kalauzolják el a hallgatót sajátos zenei stíluskavalkádjukba. A zenekar előadása fergeteges volt; kiváló színpadi mozgással, szórakoztató mimikával, sztorikkal és izgalmas ruhákkal járultak hozzá a zenei élményhez.

Először Pat és Karl fekete ruhában jelentek meg (Karl piros kalapban), aztán úgy a 4. szám után jött egy rész, ahol csak a Modern Art Orchestera játszott, ekkor mindketten átöltöztek fehérbe, és abban is maradtak végig. Kiválóan működtek együtt a Modern Art Orchestrával - melyet a jelenlévők minden lehetséges alkalommal szintén nagy tapssal illettek -, így a közönségnek egy igazán lélekemelő koncertélményben volt része. Elhangzott slágereik legjava, a Death by Chocolate, a Something Special, a Dummes Spiel.

A dél-afrikai énekesnő kiválóan beszél németül és talán magyarul is

A Dummes Spiel persze németül került előadásra – Pat megjegyezte előtte, hogy mielőtt nekivágna a magyartanulásnak, előbb németül kellene rendesen megtanulnia, aztán hozzátette hogy most a Dummes Spiel következik, ami arról szól, hogy "Love Is a Stupid Game" (a szerelem ostoba játék). Ezt a gondolatot nagyszerűen elő is adta remek tánccal és arcjátékkal, közben - és a többi szám közben is – néha fehér fogsorát megvillantva kimosolygott, vagy hangosan kinevetett a szerepéből. Továbbá a "jó estét" és "köszönöm" is sokszor elhangzott magyarul, és amikor Pat a melléből elővarázsolt listáról bemutatta a Modern Art Orchestrát, megjegyezte, hogy "There are so many Gábors!" (mennyi itt a Gábor). Amúgy igen jó volt a magyar kiejtése, egyedül a "Mihály" név okozott problémát, amit ő amúgy külföldiesen „mihali”-nak ejtett.


Törött lábujj az ezüst tűsarkúban

Pat lábujja el volt törve, ennek ellenére hibátlan mozgással és elbűvölő dinamizmussal nyomta végig a koncertet az icipici ezüst tűsarkújában, melyben egy extatikus pillanatban még a hangfalakra is kilépett, hogy ott énekeljen tovább – innen egyébként a kemény rajongói mag egyik tagja segítette vissza a színpadra, nehogy megbotoljon a mosolygós díva.

Az ujjeltörési esetről egyébként úgy a harmadik szám után Karl számolt be. Történt ugyanis, hogy a zenekar budapesti tartózkodása alatt egy, a tagok színpadi vallomása szerint átborozott és unicumozott vacsorát követően - melyeket tapasztalataik szerint nem ajánlott keverni - Pat belerúgott a minibár ajtajába, s ekkor törte el kislábujját. Karl - a csapat másik énekese - kedvesen puszit küldött Pat lábára, és a közönséget is együttérzése kinyilvánítására ösztönözte. Ezzel a kis sztorival és baráti hanggal Karlnak sikerült rögtön egyfajta intim atmoszférát varázsolnia a koncertterembe.

Táncos dallamokat ülve hallgatni?!

Az egyetlen bosszantó dolog az estében az volt, hogy a koncertterem ülőhelyekkel volt tele, és így a táncolók kétoldalt a széksorok mentén álltak – valahogy senkinek nem volt mersze közvetlenül a színpad elé állni. A két szélen volt tehát egy-egy kisebb táncolós mag, amúgy sokan ülve énekelték a számokat és mozgatták a kis testüket, és látszott, hogy őrülten élvezik a zenét. Ez a koncert egy részére – egészen az utolsó két számig – valamelyest rányomta a bélyegét, ugyanis hiába tapsolt és éljenzett a közönség ülve, ha Karl külön kérésére sem emelte fel a fenekét a székről.

Az énekes ugyanis egy dinamikusabb táncolós számát úgy konferálta be, hogy sokat gondolkodott azon, hogy el lehet-e ezt a számot egyáltalán játszani egy ülős koncerten, de végül az igen mellett döntött, és arra kérte a közönséget, hogy álljon fel és táncoljon, különben azt fogja gondolni, hogy a közönség nem kedveli ezt a számot. A közönség sajnos ennek ellenére sem állt fel, pedig arra a két oldalt táncolók is biztatták őket. Karl kissé csalódottan vonult le a színpadról, Pat pedig széles mosollyal – kissé oldva a helyzetet – vágott bele a következő nótába. Nem tudni, miért nem állt fel a közönség ezen a ponton, mert egyébként a tenyerét és a hangját rendesen használta, s érezni lehetett, hogy "belül tombol".

Az első visszatapsolást – merthogy második is volt – követően Karl azt mondta, hogy most azonban már csak a gyerekek maradhatnak ülve és azok, akiknek nincs lába, mire egy szempillantás alatt táncra perdült a teátrum, és igazán magával ragadó 15-20 perccel zárult a koncert.

A Modern Art Orchestra a legjobb

A ráadás alatt az énekesek elmondták, hogy sokfelé jártak az utóbbi időben és sok nagyzenekarral léptek fel – például Ukrajna, Románia, Litvánia, Németország került kiemelésre –, és saját házi versenyükben a Modern Art Orchestra bizonyult a legjobbnak, akit egy kupával meg is jutalmaztak. Ez a zenekar örömét látva valóban emelkedett és megható pillanat volt. Pat egyenként mutatta be a zenekar tagjait a színpad előtt tombolók lelkes ünneplése közben. Az eljátszott számok között időnként a nagyzenekar egy-egy saját szerzeménye is helyet kapott.

A levonulást követően a közönség meg sem mozdult, és vastapssal követelte a további ráadást, azonban Pat és Karl csak azért tértek vissza, hogy még egyszer megköszönjék a hallgatóság jelenlétét és biztatását. A két visszataps nem holmi erőtlen próbálkozás, hanem tényleg rendes, meggyőző vastaps és hujjogatás-üvöltés volt. Biztosan visszajönnek még hozzánk, és talán újból meghívják a Modern Art Orchestrát, ha már ekkora sikert arattak együtt.

Kell a lámpaláz vagy sem? Ami a klipek mögött van

-Gigi&Sziszi
-

[2009.09.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
ID38: 73aab300x250 (73-aloldal-alul-bal-300x250)
ID39: 74aaj300x250 (74-aloldal-alul-jobb-300x250)
ID4: 14al468 (14-aloldal-lenn-468)
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
ID31: 64akl120x120 (64-aloldal-kozep-lenn-120x120)
Adverticum banner helye
ID10: 40mf234 (40-mindenoldal_fenn_234x200 spec banner)
ID16: 46ajk234 (46-aloldal-jobb-kozep-234)

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

ID17: 47ajl234 (47-aloldal-jobb-lenn-234)
Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még
ID17: 47ajl234 (47-aloldal-jobb-lenn-234)
ID18: 48aja234 (48-aloldal-jobb-alul-234)
ID19: 491aja234 (491-aloldal-jobb-alul-234)
ID20: 492aja234x200 (492-aloldal-jobb-alul-234)
google analitics kód helye